עשה צרכיו שלא בבית הכסא

שאלה:

שלום לרבנים!

מה הדין באדם שעשה צרכיו חוץ לבית הכסא, וכמובן שלא מדובר שנגע באיבריו כלל, האם מחוייב בנטילת ידיים?

תשובה:

שלום רב.

אדם שעושה צרכיו בכל מקרה חייב בנטילת ידים משום נקיות, כמבואר בשו"ע סי' ז סעי' ב. הנידון הוא האם גם כשנכנס לשירותים בלא לעשות צרכיו הוא מחוייב בכך מחמת הרוח רעה השורה שם [ללא קשר לדין נקיות האמור במי שעשה צרכיו], על הכרעת דין זה ראה מה שכתבנו כאן.