האם יש חובה לאשה לגרוב גרביים מחוץ לבית?

שאלה:

שלום רב!
רצוני לדעת מה עיקר הדין בהלכה,לגבי אישה שהולכת עם חצאיות ארוכות שמכסות את הקרסול . במקרה כזה יהיה מותר ללכת עם סנדל פתוח שרואים רק את אצבעות הרגליים בלבד? (כי היא עם חצאית ארוכה מאוד)

שוב,חשוב לנו לדעת מה עיקר ההלכה המקרה זה ,נודה למקורות (אם זה משנה ,אנו ספרדים)
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

חובה לגרוב גרביים.

המשנה ברורה שם (סק"ב) אכן כותב ששוק זה החל שמהברך ולמעלה. אבל הרבה אחרונים הוכיחו שזה מהברך ולמטה (ראה שו"ת רע"א תניינא סי' כח, חזו"א, או"ח סי' טז סק"ח, ושו"ת שבט הלוי (ח"א סי' א'). ולדבריהם מעיקר הדין יש לכסות את כפות הרגלים. ויתכן שאף מדאורייתא, עי' בחיי אדם נשמת אדם שם.

מעבר לכך, הכל תלוי במנהג ראה כאן מה שנכתב בנושא. ובשו"ת אגרות משה (אבה"ע ח"ד סי' ק' אות ו').