רכב שנתקע ושבר מראה של רכב אחר

שאלה:

אדם שנכנס במכוניתו לחניון ואחריו נכנס עוד אדם במכוניתו ובא רכב מהכיוון השני ושבר את מראת הצד של המכוניות האם חייב לשלם להם את ההזק שנגרם להם?

תשובה:

שלום וברכה,

רכב שחנה ובא רכב מהצד השני ושבר את המראה של הרכב שחונה, חייב הנהג ששבר את המראה כדין אדם שמזיק בידיים, ולכן גם אם הזיק שלא בכוונה חייב.

אם שני המכונים נסעו ונתקלו והאחד שבר את המראה של השני, צריך לבדוק מי שינה בכללי הנהיגה. אם הנהג הפוגע לא נסע לפי הכללים, הוא חייב לשלם. ואם הנהג הנפגע שינה מכללי הנהיגה פטור הנהג הפוגע.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שעח סעיפים ז – ח. ושם מבואר שאם האחד ברשות והאחד שלא ברשות השאינו ברשות הוא נקרא אחראי על הנזק.