עובד שמצא מציאה בזמן העבודה

שאלה:

שלום וברכה,
אני עובד קבלן במשרד ממשלתי, אם מצאתי חפץ/לקחתי ממקום הפקר מוגדר, חפץ בפרט שהוא מסייע לי בעבודה, הוא שייך לי או למעסיק שלי?

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שמצא מציאה באמצע זמן עבודתו – המציאה שייכת לעובד ולא למעביד. ואין הבדל אם עובד בקבלנות או בשכירות.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות אבידה ומציאה סימן רע סעיף ג

מציאת פועל לעצמו, אף על פי שאמר לו: עשה עמי מלאכה היום. ואצ"ל אם א"ל עדור עמי היום. אבל אם שכרו ללקט מציאות, כגון שחסר הנהר ושכרו ללקט הדגים הנמצאים באגם, הרי מציאתו לבעל הבית ואפילו מצא כיס מלא דינרים. ויש אומרים דהוא הדין שכרו סתם ומראה לו ללקט מציאות.