מעשרות לחתונות הילדים

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לדעת האם מותר להפריש כל חודש מהמעשרות כסף לגמח ובעת הצורך להשתמש בכסף הזה לחתן את הילדים?
וא"כ האם מותר להפריש את כל המעשרות לשם כך?
תודה רבה

תשובה:

עצה זו כבר הביא החפץ חיים בספרו אהבת חסד ח"ב פרק יח, בינתיים שיהיה גמ"ח הלוואות וכשהילדים יגדלו מחתנים אותם בזה. רבים נוהגים לא לתת הכל כך, כי מעשר כספים עיקרו לעניין, אלא חלק נותנים כל חודש וחלק מעשרות, אבל אינני אומר שחובה גמורה כך לעשות.

בהצלחה ורוב נחת.