קציצת ענפי אילן פרי

שאלה:

יש לי עץ שקד בגינה שלי ויש ענפים שנשענים על הגדר ואם אני יכול לקצץ קצת מהענפים כדי שלא ישען ויזיק לגדר
תודה בני

תשובה:

עדיף לקצוץ על ידי גוי. אבל אם אין לך גוי זמין, ניתן להקל לקצוץ, כיון שמדובר רק בענפים ולא בעיקר האילן עצמו.

מקורות:

לדעת רוב הפוסקים איסור קציצת אילן של פירות נאמר דוקא כאשר קוצץ את האילן ולא בקציצת ענפים, וכן מורים פוסקי זמנינו – הרבנים הגאונים, הגרש"ז אוירבך. הגרי"ש אלישיב. הגר"נ קרליץ הגר"ש וואזנר, ועוד. ראה בספר עץ השדה פרק יא הלכה א.