טבילה במים שאובים שעשו להם המשכה

שאלה:

האם הרמב"ם בהלכות מקואות פ"ד ה"ט בשם מקצת חכמי המערב (?) מתיר או פוסל טבילה במים שאובים ולמי מכוונים דבריו שכתב בסוף ההלכה שם שלא ראינו שעושין כן ומה כוונתו ופירוש דבריו.
בברכה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

חלילה לומר שהתיר מים שאובים, אלא שסבר שניתן להכישר מים שאוביןם על ידי שעושים להם המשכה על גבי קרקע, שכן על ידי ההמשכה הם חוזרים למקורם ואז בטל מהם פסול של מים שאובים. להלכה המשכה מועילה רק שלא לפסול את המקווה באופן שהרוב בו הוא מי גשמים ממש. בדין המשכה יש הרבה פרטים וכללים, וראה בכל זה בשו"ע סי' רא סעי' מד-מו ובמפרשים שם.