דבר שבקדושה כנגד טפח מגולה באשתו

שאלה:

אשמח לדעת האם מותר לומר דברים שבקדושה (קריאת שמע או ברכמ"ז וכדו') בפני אישתי כאשר גופה או ראשה מגולים וכן האם מותר לה לומר דברים שבקדושה כשהיא מגולה
תודה רבה

תשובה:

אסור לומר כנגדה.

שולחן ערוך אורח חיים הלכות קריאת שמע סימן עה

סעיף א

טפח מגולה באשה, במקום שדרכה לכסותו, אפי' היא אשתו, אסור לקרות ק"ש כנגדה. הגה: וי"א דוקא באשתו, אבל באשה אחרת אפילו פחות מטפח הוי ערוה הגהות מיימוני פ"ג. ונראה מדברי הרא"ש דטפח באשה ערוה, אפי' לאשה אחרת, רק שבעצמה יכולה לקרות אף על פי שהיא ערומה, כדלעיל סי' ע"ד.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. למשל בהדלקת נרות חנוכה, כשהיא מדליקה עליו בבית יש אומרים שאין לו דיןאכסנאי במקום שהוא נמצא, לגבי דיני קנינים, הרבה דינים אבל לא זה.