לא תעשו אגודות אגודות

שאלה:

כידוע ישנם הבדלי מנהגים בין העדות השונות לגבי עמידה או ישיבה בחלקים מן התפילה, כגון: קדיש שירת הים, ישתבח – אשכנזים עומדים, ספרדים יושבים. כאשר ספרדי או אשכנזי מתפלל במניין שנוהג אחרת ממנהגו לגבי ישיבה או עמידה, האם הוא חייב לנהוג כמנהג המקום משום "לא תתגודדו" או שאין קפידא בדבר?

תשובה:

שלום וברכה

בזמנינו שיש הרבה מאוד חילוקי מנהגים, ובכל בית בישראל יש משפחות מכל הסוגים, ובכל בית כנסת יש אנשים מקהילות שונות אין חשש של לא תתגודדו, כך הכריעו פוסקי הזמן, אלא אם כן מדובר בבית כנסת בעל מנהג מאוד מסויים, וכולם שם מבני אותה קהילה, וגם אז, רק בדברים מודגשים כמו נפילת אפים, עמידה וישיבה אינם ניכרים ומשמעותיים.