ראייה ממעיין פתוח באשה שיש לה וסת קבוע

שאלה:

שלום לכבוד הרב

כשהיא רואה במעיין פתוח, דהיינו שיש לה הפלגה קבועה של 28,
ובחודש שאחר זה ראתה לאחר 26 ימים.
נאמר לי שצריך להתחיל לספור ה28 ימים מהיום שהיא הייתה אמורה לראות.
שאלתי, האם גם לעניין הפלגה והחודש, יש להחשיב את יום הראיה המיועד,כיום של תחילת מזחור שממנו מתחילים לספור את ימים עבור שאר החששות( חודש, הפלגה) ?

בברכה ותודה

תשובה:

ודאי שלא. אנחנו מחמירים כאן לשני הכיוונים, מצד אחד היא לא עוקרת את הפלגתה הראשונה, ותולים שראייתה מתחילה ביום ה28, ומאידך מחמירים שהיא כן משנה את וסתה והעיקר הוא ב26, ממילא אלו לא דמים יתרים, אלא אז התחילה ראייתה. להצד שהראייה מתחילה ב28 הרי כלל לא היה צריך חודש והפלגה…