ספירת נקיים אחרי ניתוח קיסרי

שאלה:

שלום וברכה!
לאחר כמה זמן במינימום מותר להתחיל לספור ז' נקיים לאחר ניתוח קיסרי בהולדת בת, והאם יש בזה שוני מלידה רגילה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם היית טהורה לפני הלידה, אזי בלידת זכר אפשר מיד להתחיל את המתנת החמישה או ארבעה ואז שבעה נקיים, ובלידת נקבה יש להמתין שהטבילה לא תהיה בתוך שבועיים ללידה.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שבעה נקיים ניתן להתחיל לספור רק אחרי חמשיה ימים לפחות מזמן שהאשה היתה טהורה, אשה שראתה נניח כתם בימי טהרה, לא תוכל מיד לעשות הפסק טהרה ולספור, היא צריכה להמתין ימים אלו כדי שלא פלוט שכבת זרע בתוך שבעה נקיים, וכך גם במקרה שלנו.