תרומת זרע

שאלה:

האם מותר לאישה יהודיה פנויה, לקבל תרומת זרע מגוי, או מיהודי?

תשובה:

שלום רב,

מצד שורש ההלכה, יתכן שיש אופנים שלא יהיה איסור ברור. לדוגמה מבנק הזרע שכבר כתבו הפוסקים שבדיעבד לאחר שנולד הילד אינו פסול לקהל. וגם לכאורה אין איסור מוגדר, האישה היא פנויה, הזרע לא בא על ידה, כלומר, בגללה אלא כמשהו כללי דרך בנק הזרע. אבל יחד עם זה, חשוב שתדע, שאין פוסק שיתיר זאת. השקפת ההלכה היא ענין חשוב ומהותי והפוסקים סולדים מאד מתופעה זו של פנויה שלוקחת תרומת זרע כדי שיהיו לה ילדים.