יהדות

שאלה:

אדם יהודי שאשתו לא יכלה להכנס להריון והלך ונתן את זרעו ל"אם פונדקאית" שהיא גויה דהיינו שהיא תיכנס מהזרע שלו להריון ותמורת סכום כסף הולד יהיה שלו. הוא יהודי,היולדת גויה. האם יש מציאות שהילדה הנולדת תהיה יהודיה בלי גיור?

תשובה:

שלום רב,

אם פונדקאית הכוונה היא שהביצית שייכת לאשתו – ליהודיה ולאחר ההפריה החדירו את הביצית המופרית לרחמה של הגויה ההיא ילדה את הילד. במקרה כזה יש נידון שלם בפוסקים כיצד להתייחס לילד האם ללכת לפי האם הביולוגית – בעלת הביצית – היהודיה. או לאחר האם היולדת – הגויה. דעת רבים שאין בסוגיה זו הכרעה ועל כן הולכים לחומרא לשני הצדדים.

מה שאתה מתאר זה סוג הזרעה מלאכותית בגויה, אז ברור לחלוטין שהילד שיוולד הוא גוי לכל דבר.