העתקה במבחן – גניבת דעת

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
יש לי מבחן במוסד להשכלה גבוהה בו אני לומדת שבעקבות הקורונה יתקיים בבית כאשר מרצה הקורס צופה בנו דרך המחשב בזום שאין העתקות וכו'. אני הדתיה היחידה ורציתי לשאול האם זו גניבת דעת או שקר אם המרצה נתן מאגר שאלות ידועות מראש והמבחן אמור להיות עם חומר סגור. האם אפשר להעתיק מתוך הפתרונות הידועים מראש. זה מועד מיוחד יש ארבעה סטודנטים בקורס, שניים נבחנו כרגיל לפני הקורונה ואני ועוד סטודנט אמורים להבחן ביום ראשון הקרוב בבוקר דרך הזום.
תודהרבה וכל טוב.
שבת שלום!

תשובה:

שלום וברכה,

אין להעתיק במבחן, זה גנבת דעת. גנבת דעת מול המורה שמלמד. וכאשר המבחן מזכה את התלמיד בתעודה, הרי זה גנבת דעת מול הלקוחות שסוברים שהתמחה ויודע את המקצוע בצורה ברורה.

בהצלחה רבה במבחן.