לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שומן בהמה מותר באכילה?

שאלה:

נחשפתי עכשיו לזה שיש איסור לאכול שומן בהמה. חלב. מה בדיוק החלב האסור ואיפה זה כתוב? תודה

תשובה:

דבריך אינם מדוייקים, בשומן הבהמה יש שני סוגים, יש חלב, שהוא שומן שבעיקר נמצא בחלקים האחוריים של הבהמה, ויש שומן, שזה שומן שמותר לאכול ואכן אוכלים אותו. כאשר אתה קונה בשר משחיטה כשרה אין בו חלב אלא רק שומן, את החלב או מוציאים [פעולה זו נקראת ניקור, וזה נעשה בדרך כלל בכשרויות הפחות מהודרות] או שכלל לא משתמשים בחלקים שיש בהם חלב כדי להתרחק מחשש איסור.

המקור בתורה, ויקרא פרק ג פסוק יז:

"חקת עולם לדרתיכם בכל מושבתיכם כל חלב וכל דם לא תאכלו".