קריאת דרשת הבר מצווה במועד אחר

שאלה:

בני חגג בר מצווה בחודש מרץ אך בגלל הקורונה לא עלה לתורה, האם יכול לעלות לתורה בתקופה הקרובה ולקרוא את דרשת הבר מצווה המקורית שלו?

תשובה:

שלום וברכה

את הקריאה בתורה יעשה לפי הקריאה המתאימה לאותו זמן שיעלה לתורה, אבל הדרשה תמיד טובה, אין כל בעיה. העיקר לעודד אותו על חשיבות הנחת התפילין ושמירת המצוות, שזה תכלית כל קיומינו בעולם! התפילין הן צינור קשר בין האדם לבוראו ויהודי לא מפסיד אפילו יום אחד של הנחת תפילין כל ימיו.

ברכה והצלחה והרבה נחת.