מעשר כספים – אדם שפרנסתו דחוקה

שאלה:

האם צריך לתת מעשר כספים גם אדם שנמצא במינוס בבנק ובנוסף חייב כסף שהלווה מאנשים אחרים וגם משכנתא והלוואות מהבנק בנוסף?
אם כן, האם אפשר את כספי המעשר להביא למי שחייבים לו את הכסף?
למשל חלק מהכסף לוויתי מההורים, והם מבוגרים וחיים על ביטוח לאומי, האם אפשר להביא להם את כספי המעשר?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

נחלק את שאלתך לשתים:

אדם שאין לו הכנסות מספיקות למחייתו והוא חי בעוני ובחובות, פטור ממעשר כספים, זו הלכה ברורה, ראה בענין זה כאן בהרחבה.חובות שיש לאדם עד כמה שהוא מסתדר עם החיובים החודשיים שלו ויש לו גם לחיות בצורה סבירה ונאותה, זו לא סיבה לפטור ממעשרות, למי אין משכנתא… אבל נשמע שאצלך המצב הרבה פחות טוב.

בנוגע לנתינת הכסף להורים, עד כמה שזה מעשרות, אי אפשר לפרוע חוב ממעשר, אבל אם אינם מחוייב במעשר וכדלעיל, ואתה רוצה לעשות משהו ביניים כזה, זה אפשרי…