לידע מוכר שאולי טעה בחשבון

שאלה:

קניתי כמה פריטים דרך הטלפון ממוכר, וסוכם שאשלם לשליח, החשבון נגיד היה 100+50+25 ולמשל היה אמור לצאת 175 ש"ח בסה"כ. אולם המוכר שסיים את השיחה עשה את החשבון ואמר 170. יש לי הרגשה חזקה שהוא עשה את החשבון בע"פ והתבלבל. בשעת מעשה לא אמרתי לו כי כבר השיחה נותקה וכו'. אחרי הגעת המשלוח והתשלום ניסיתי לתפוס אותו כמה פעמים ולא הצלחתי.
בפועל מאז היה חג וכו' ועבר זמן, ההרגשה שלי שאם אני יתקשר אליו עכשיו הוא יחשוב שאני קצת משוגע…כי מדובר בסכום של חמש ש"ח שכבר קרה לפני חודש…ולא בטוח בכלל שהוא יזכור את הקניה, ואת החשבון עצמו הוא וודאי לא יזכור.
האם יש צורך להתקשר להודיע לו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש חשש שהמוכר לא התכוון לעשות הנחה אלא טעה בחשבון, יש להודיעו על טעותו, והסכום של חמשה שקלים הוא יותר משו"פ, וחל חובת השבת אבדה. יתכן מאוד שהוא ימחל על הסכום המועט, אבל צריך שידע וימחול.

בהצלחה.