תשלום למטפלת שסוגרת את הגן באמצע השנה

שאלה:

לכבוד הרבנים,
יש לי שאלה לגבי תשלום למטפלת.
היא החליטה שהיא עכשיו סוגרת את הגן ומוצאת פרנסה חדשה.
עדיין לא שילמתי שום דבר על ניסן. תכננתי לשלם בהתאם לפשרה בתשובה שבאתר זה. אולם כעת עם סגירתה היא מבקשת תשלום גם עבור חודש אב.
היא מחשבת שאנו חייבים לה לחודש ניסן (היא ביקשה 75% מתשלום החודש) ולחודש אב (7 מתוך 12 חלקים לחודשים בהם עבדה). היא אמרה בנוגע לניסן שהיא מוכנה לקבל סכום שאנו נותנים לה על פי פסק שלנו … אבל אני רוצה להימנע מכל קטטה בזה.
לגבי חודש אב: נראה לי שמכיוון שהיא מבטלת כעת לא היינו מחויבים לשלם עבור אב. האם זה נכון? האחת, זו הבחירה שלה לחלוטין וכמו שאנחנו מחויבים לשלם היא הייתה מחויבת לספק שירות עד אז. שניים, האם זה כל כך ברור שחודש אב מחולק לכל השנה? שמעתי שחופשת הפסח היא לחורף וחופשת אב לקיץ. אם כן, אין לנו קשר לאב עכשיו.
האם הרב יכול בבקשה להבהיר אם אנו מחויבים לשלם דבר עבור אב.
אם אינו מחויב, האם ראוי לעשות פשרה, בנוסף לשלם עבור ניסן? כמה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לגננת לסגור את הגן באמצע שנה, כדין פועל שיכול לחזור בו באמצע היום, שכתוב עבדי הם ודרשו חז"ל ולא עבדים לעבדים.

חופשת ניסן ואב אמורה להתחלק לפי החודשים שעבדה המטפלת. ולכן אם סוגרת את הגן באמצע השנה – אחרי שבעה חודשים, לא חייבים לשלם לה מלא על ניסן אלא 7/12 מניסן. ו7/12 על אב. ואם שילמתם על ניסן מלא יש להפחית מאב את מה שכב שילמתם.

הפשרה שכתובה בשאלה זה רק על הימים שלא היו לימודים, אבל על החופשה חייבים לשלם מלא. ואם סוגרת את הגן באמצע השנה יש לחשב כנ"ל.

בהצלחה.

מקורות:

פועל יוכל לחזור באמצע היום – שו"ע חו"מ סימן שלג סעיף ג.