העתקת תוכנה

שאלה:

שבוע טוב לצוות הרבנים.

אני יודע שהדבר שנוי במחלוקת הפוסקים ובכל זאת אני רוצה לדעת הלכה למעשה.
מה הדין בהורדה של תוכנה בזמן שעדיין החברה היוצרת מוכרת אותה ברשת אבל לא בחנויות [היום בגלל שרבו מספר הפורצים תוכנות מקוריות,
החברות החליטו לא למכור את המוצר שלהם בצורה חומרתית והיינו דיסקים אלא שהרוצה לרכוש את התוכנה משלם ומוריד אותה דרך האתר הרישמי שלהם]
וכן מה הדין כאשר ישנם אנשים שעושים מזה מסחר, והיינו שיתכן והם קנו פעם אחת את התוכנה בצורה חוקית והצליחו לעשות קישור להורדת התוכנה
והם בעצם מרוויחים כסף ע"י מכירה של אותו קישור להורדת התוכנה.
האם מותר לקנות מהם על הצד שהם גויים שאין כאן מסייע לעוברי עבירה?
או שמא אין זה שייך כיון שאותו אדם שקונה מהם את הקישור להורדה הרי הוא עוקף את הדרך החוקית ומפסיד את הבעלים של החברה וזה גזל לכל דבר וענין.

תשובה:

שלום וברכה,

בעלות התוכנה שייכת לבעליה, ויש בעלות על קניין רוחני, ואסור להעתיק תוכנה. והרי זה בכלל גזל ויורד לאומנותו של חברו. ואין הבדל אם נמכרת בחנויות או דרך האתר שלהם, אסור להעתיק מהם. וכן אסור לרכוש תוכנה פרוצה גם כאשר אין איסור מסייע. רוכש שמשתמש בתוכנה פרוצה, הוא עצמו גוזל את הבלים, ולכן אפילו שהוא לא העתיק אסור לו להשתמש ללא תשלום לבעלים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.