אמירת קדיש כשההורים חיים

שאלה:

סבא נפטר ואין מי שיאמר קדיש מלבד נכד אמנם שני הוריו בחיים עמ"ו ואין להם התנגדות או האבא של הנכד מי מעדיף.

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אם ההורים מרשים מותר לומר קדיש אחרי אביה, אבל לכתחילה עדיף לשכור מישהו בתשלום שיעשה זאת או שאביו יאמר את הקדיש, כי יש שכתבו שיש בכך קצת סימן רע להוריך שבנם אומר קדיש.

מקורות:

ראה רמ”א סי’ קלב סעי’ ב, וקיצור דברי סופרים פרק נה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה
    ברצוני להעיר שבמשנה ברורה בסימן קלב לכאורה משמע שאין קפידא בזה כלל שהרי אפילו שלא חייב כלל בקדיש ואינו יתום במקום שאין מי שיאמר קדיש לאחר עלינו יאמר קדיש גם אם רק משער שאביו לא מקפיד.
    בתודה