תלית לחם / תפילין / נשיאתם בתיק עם ידיות

שאלה:

רציתי לברר בקשר ללחם שקונים במכולת שמים בשקית ולוקחים הביתה תוך תפיסת ידיות השקית – האם זה לא נחשב שהוא תולה את הלחם? כנ"ל לענין התפילין שישנם בשנים האחרונות שקיות עם ידיות – האם אין בזה בעיה של התולה את תפיליו?

אגב, איך פסק השו"ע שיש לתלות את החמץ שמצא עד שריפתו ולא חשש לזה?

יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש לציין שתליית תפילין מותרת כשהם בתוך התיק כמבואר במשנה ברורה בתחילת סי' מ. לגבי תליית לחם בתוך התיק, אכן ידוע פסקו של האור לציון ח"ב סי' יב אות יח שאסר, והתיר רק למלמד או גננת, וטעם האיסור משום שקשה לעניות, זו אכן שאלה מענינת מדוע בזיון לחם יהיה חמור מתפילין, גם לא מצאתי מקור ברור לדבריו, אבל עכ"פ בנשיאת הלחם ברחוב ודאי אין חשש כי זה לא דרך בזיון.