לתרומות לחץ כאן

ביטול חוזה עבודה

שאלה:

שלום רב,
התקבלתי למקום עבודה, חתמתי על חוזה וכו' אך יום או יומיים קודם ביטלתי כמובן שהצד השני מאוד לא אהב את זה, התנצלתי והשתדלתי להסביר את הצד שלי.
שאלתי היא האם אני חייב משהו לצד השני (אני מציין שלא עברתי שום הכשרה או משהו כזה על חשבון אותה חברה), האם אחרי שהתנצלתי אני מחוייב לנסות ולפייס את אותו מנהל עד שארגיש שהוא מחל לי?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

ישנה הלכה ש'פועל יכול לחזור בחצי היום' – פועל שנשכר למלאכה לעבוד יום שלם יכול לחזור בו באמצע היום ולהפסיק את עבודתו. משום שנאמר כי לי בני ישראל עבדים עבדי הם ודרשו חז"ל: עבדי הם – ולא עבדים לעבדים. ודעת הש"ך שגם אם הפועל התחייב בקניין לעבוד, יכול הפועל לחזור בו. אולם כל זה נאמר דווקא בפועל, אבל קבלן אינו יכול לחזור בו אחר שעשה קניין לעבוד.

לכן אם חתם על חוזה עבודה וזה עבודה של פועל, יכול לחזור בו. ואם חתם על עבודה קבלנית אינו יכול לחזור בו. ואם מבטל את החוזה צריך לפייס את המעביד שיימחל לו על התחיבות החוזה.

בהצלחה. 

מקורות:

פועל יכול לחזור בחצי היום – שו"ע חו"מ סימן שלג סעיף ג. וגם אם עשה קניין – ראה שייך שם ס"ק יד. אולם קבלן אינו יכול לחזור. שו"ע שם סעיף א. וש"ך ס"ק ד. 

 

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. פועל הוא משועבד על זמנים לבעל הבית, וכאילו גופו קנוי כעבד לעבוד בזמן מסוים, ןכן יכול לחזור בו ולבטל את עצמו שלא להיות עבד. ואילו קבלן התחייב על פעולה ולא על שעות מסוימות, ואינו כעבד ולכן אינו יכול לחזור בו.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל