שכן שבונה על גדר משותפת

שאלה:

אני גר בבית קרקע פרטית ובניתי חומת בטון מטר 20 גובה עם 9 קלונסאות בעומק 3 מטר כל קולנאס.
אחרי מספר שנים הגיע שכן חדש ובנה על החומה הנוכחית גובה מטר של בלוקים. וזה באישורי לאחר שהוסכם שאת החומה יכנס שליכט ציבעוני משני צידיו.
אחרי שגמר את הצד שלו הוא השאיר אצלנו ללא שליכט .
האם על פי דין תורה הוא מחוייב להשלים גם בצד שלי?

אציין ואוסיף שביקשנו ממנו למלא את חלקו הוא טוען שהוא לא חייב ואנחנו רוצים לנצל אותו ושאין לו כסף .

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שבא לבנות על חומה שבנה השכן, חייב לשלם מחצית מתשלום היסודות. מאחר ונהנה מהחפירה ויציקת היסודות, עליו להשתתף במחצית מההוצאות. כדין כל בונה על גבי חברו שחייב להשתתף איתו במחצית היסודות.

לכן כשהשכן השני הוסיף על החומה כדי להגן על הקומה שלו, חייב לשלם חצי היסודות. ואם השכן התחתון מבקש כיסוי של טייח שערכו פחות מתשלום היסודות, חייב לפחות לשלם את כיסוי של טייח כדי להיפטר מתשלום מחצית היסודות. ולכן אני לא רואה כאן ניצול כספי.

בהצלחה.