תשלום לחיידר בתקופת הקורונה כשמועברים שיעורים דרך הטלפון

שאלה:

האם צריך לשלם לחידר באם באמת יש קו שמעביר בו שיעורים?? אבל המציאות היא שהרבה פעמים הוא קורס או שאין לילד סבלנות לשמוע?

תשובה:

שלום וברכה,

שיעורים המועברים לילדים דרך הטלפון, במצב שהקווים קורסים מחמת עומס, אין בכך חיוב תשלומים כלל, ולא נחשב לפעולה מצידם. אם הקווים אכן פועלים ומועברים שיעורים דרך הטלפונים, והילדים מקשיבים, יש לשלם שכר לימוד מועט מהרגיל. ואם הת"ת מוקצב חלקית מהמדינה והם מקבלים משכורת סבירה שמכסה את העברת שיעורים אין חובה לשלם על מסירת השיעורים דרך הטלפון.

בהצלחה.

מקורות:

פורסם בר"ח אייר פסק מבית הדין ב"ב מהגאון הרב שריאל שליט"א שאם הת"ת מעביר שיעורים דרך הטלפון, והשיעורים הם עד חצי משעות השיעורים בת"ת יש לשלם לת"ת תשלום מלא, למרות שתועלת התלמידים פחותה, וכן ראוי לעשות. עכ"ד.

ולא זכיתי להבין מדוע יש לשלם מחיר מלא עבור שיעורים המועברים בטלפון, הרי התועלת פחותה, והמציאות תוכיח ששיעורים דרך קורס אינטרנטי מחירם פחות בהרבה מקורס שמועבר ממורה לתלמיד. ומעבר לכך שמשכורת למלמדים איננו רק על מסירת השיעורים, אלא גם על השיעורים גם על שמירת התלמידים, גם על חינוך התלמידים, ושמיעת שיעורים דרך טלפון לא מכסים חצי מהתועלת שיש לתלמיד בת"ת. ולכן גם אם מוסרים שיעורים במספר שעות שיש בת"ת לא ניתן לחייב תשלום מלא בכך.