שוכר שמתלונן על לכלוך ורעש של יונים – מי צריך לתקן?

שאלה:

אני משכיר דירה והשוכר מתלונן על יונים שנמצאות עושות רעש ומלכלכות האם אני חייב לטפל במפגע היונים ומה הדין אם גם השכנים שנמצאים מתחת מתלוננים על מפגע היונים

תשובה:

שלום וברכה,

לכלוך וקרקור של יונים נחשב להפרעה משמעותית בדיור . וחובת המשכיר להסיר את המפגע. אם יש שכן נוסף שמתלונן, התשלום של הסרת המפגע צריך להתחלק בין המשכיר לשכנים.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן שיד מבואר שכל דבר שהוא דבר עיקרי בדירת הבתים והוא מעשה אומן, חייב המשכיר לתקנו. ורעש ולכלוך של יונים מבואר בגמרא (ב"ב כג, א) שזה דבר מפריע לדיור, ולכן יכול להכריח את השכן שלא יעשה מלאכת הקזת דם שמביא עופות למקום, ומכאן מוכח שזה נחשב הפרעה משמעותית ולכן חייב המשכיר להסיר את המפגע.