טהרת המשפחה

שאלה:

אישתי שתחיה כבר כמה חודשים ארוכים שהחליטה להחמיר בכל נושא בטהרה זה הגיע עד למצב שהיא בקושי מדברת איתי בימים שהיא במידה עד במקווה. לא מגהצת .בקושי מדברת.עד לפני שנה הייתה מגהצת בזמן נידה .מוזגת שתיה .מתייחסת יפה .פתאום החליטה לשמור את היום ה31 .לשמור לפני העונה ואחרי העונה .זה מאוד מכאיב לי ניסתי להסביר לה .פעם היא אמרה זה טוב זה מביא שפע .ואחרי כמה חודשים זה כבר לא קשור לפריסה זה אות מהשמים שככה אני צריכה לנהוג .או מיקרה של ללכת לטבול במקווה בור תחת בור כל מיני דברים שונים ומשונים מה מעת הרב תודה

תשובה:

דיברנו בענין זה כבר המון פעמים, אין קשר בין מה שהיא עושה לבין היהדות ולא כלום, היא זקוקה לסיוע נפשי כפי שאתה יודע, נראה לי שבסך הכל אתם חיים טוב, והיא מספקת לך מה שטוב לך ודואגת לך, ואין הרבה מה לעשות, כל אחד מאיתנו יש לו את הנקודות החלשות, וכשם שאתה רוצה שהיא תקבל את הקשיים שלך אין לך הרבה ברירה אלא לקבל את הקשיים שלה. תנסה לדבר על ליבה להתייעץ בענין זה עם רב השכונה וכדומה, אולי היא תקבל.

בשורות טובות.