חזקת ג' שנים

שאלה:

קיי"ל בחושן משפט סימן קמו סעיף ט שאם המחזיק מחזיק שלא בטענה,שקיי"ל שאין חזקתו חזקה בכל זאת חייב המערער להביא ראיה שהנו מרא קמא על הקרקע, רציתי לשאול מה יהיה הדין אם יחטוף המערער את הקרקע מידי המחזיק (שכאמור מחזיק בלא טענה),האם נעמיד את הקרקע בידו בלא שיביא ראיה. בתודה.שלמה.

תשובה:

שלום וברכה,

בספק בקרקע הכלל שנותנים למרא קמא. ואם אין לו עדים על מר"ק מעמידים ביד מי שתפוס בקרקע – למרות שאין תפיסה בקרקע.

ומסתבר שמוחזק בקרקע שאין למוחזק טענה אם יחטוף המערער הוא יהיה המוחזק לא נוציא מיד השני כיון שהוא עתה המוחזק, והראשון שהחזיק אין לו ראיה שהוא מר"ק.

בהצלחה.

מקורות:

במטלטלים שיש ספק ופוסקים הממע"ה אם המערער חוטף אזי השני נקרא מוציא. וממילא ה"ה בקרקע אם אין ראיה לשום צד שהוא מר"ק מעמידים ביד מי שמחזיק הקרקע, ואם המערער חוטף הוא המחזיק כמו במטלטלים.