בדיקת חמץ מהומה בבית

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אבי עשה בדיקת חמץ ולצערי דיבר לפני סוף הברכה..
לאחר מכן בקשתי ממנו שיעשה שוב אך הוא סירב..אחרי מהומה רבה עשיתי לבדי שוב,אך הוא כעס עלי והדליק לי את האור באמצע ,וגם הנר נכבה לי לפני הברכה שאומרים בסוף אז הדלקתי אותו גיסתי את האור וברכתי. (ולצערי בכל הבלגן,שכחתי פתית שהכנתי) האם עם כל הסיבוכים הללו יצאתי לידי חובת הבדיקה?
או שיש לבצעה שוב?
תודה וחג שמח

תשובה:

הברכה אינה מעכבת את הבדיקה, כך שגם אם הברכה בטלה אם היה בודק הייתם יוצאים ידי חובת המצוה וכל המהומה הזו בכל מקרה היתה כמובן מיותרת… בכל מקרה אם בסוף בדקתם הכל בסדר גם אם דיברתם, וגם אם דלק אור. לא לשכוח לומר עכשיו את הביטול חמץ של הבוקר שהוא העיקר – כל חמירא וכו'.

חג כשר ושמח ולא לשכוח לפייס את אבא ולשמח אותו!