בדיקת חמץ למי שמוכר בית לגוי

שאלה:

אני מתגורר בחו"ל בדירה שכורה ונוסע לארץ ישראל לפסח כשבוע וחצי לפני פסח
בשאלה קודמת הרב ענה לי למכור את הדירה באר"י לפי שעון אר"י ברצוני לשאול עוד :
א) עד כמה אני מחויב לנקות את הבית מחמץ האם רק מחמץ בעין או גם מעבר לכך ?
ב) האם אני מחויב בבדיקת חמץ לפני הנסיעה ( שבוע וחצי לפני פסח) או ע"י שליח בער"פ או שאני לא מחויב בכלל בבדיקת חמץ ?
תודה רבה !

תשובה:

תעשה מכירת י"ג ואז כיון שהמכירה תחול לפני הגיע זמן הבדיקה אין לך חיוב לבדוק, וממילא די לבער את החמץ בעין. אלא שזה מותנה בכך שבארץ ישראל יש לך מקום שאתה בודק אותו ומקיים בו מצוה זו, אבל אם אין לך כזה, יש סוברים שאתה כן חייב לבדוק את החמץ לפני יציאתך מביתך.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תלו סעי' ג ומשנה ברורה שם ס"ק כז.