אמונה בה' – מה משמעות הסבל בעולם?

שאלה:

שלום כבוד הרב
השאלה שלי אלייך היא שאלה שאני לא כל כך רוצה לשאול אבל צריכה תושבה
סבא שלי שהייה כמו אבי נפטר לפני כחודש וחצי מוות כתוצאה מהסתבכות של חיידק בריאות וכל המערכות כבר קרסו בגדול
הוא היה בן 85 והוא נפטר בלילה של בין שישי לשבת שלא היה לידו אף אחד לא בני משפחה לא רופאים ולא אחיות
רק שעה לאחר המוות שלו בערך אנחנו הגענו
ומאז אני מרגישה שהאמונה שלי בבורא עולם קצת ירדה תמיד האמנתי והאמשיך להאמין גדלתי לזה…
אבל יש לי המון שאלות לבורא עולם והשאלה הכי גדולה שלי שהיא גם מה שגרמה לי להאמין פחות זה
למה הוא היה צריך למות לבד למה בורא עולם לא היה יכול שלפחות אחד מבני המשפחה יהיה איתו למה כל מה שקרה קרה בשביל שאף אחד לא יהיה איתו בזמן שהוא מחזיר את נשמתו לבורא
אשמח לתושבתך
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

למעשה לא הבנתי את שאלתך כלל. וכי כל דבר בעולם אנחנו מבינים? למה אנשים צעירים חולים? למה רשעים מצליחים? למה יש עניים ועשירים? חובה לדעת שיש הרבה חשבונות שמים, לפעמים נגזר על אדם תיקון מסויין שעל ידי כך יזכה יותר לעולם הבא, למשל נגזר עליו שימות לבדו ובצער הקטן הזה יתכפר לו משהו שאם היה נזקק לכפרו בעולם הבא היה סובל הרבה יותר, ועוד כהנה וכהנה. מה שאנחנו יודעים זה רק דבר אחד, שכל דבר שקורה כאן בעולם הזה הוא לטובתנו ממש ממש, או כדי ליצור נסיון שבאמצעותו ובהתגברות עליו נזכה לעולם הבא, או כדי לכפר לנו על משהו, או כדי ליצור בחירה, זה לא משנה מה, אבל הכל לטובה.

אינני חושב שבאמת התרופף אצלך משהו, אלא שאת כרגע מאוד מצוערת, וכשמצטערים מרגישים חולשה וחוסר חשק, כשיש מצב רוח טוב האדם מתמלא רצון לעשייה ולאהבה, בעזרת ה' תתנערי מצערך, בסך הכל סבא חי חיים ארוכים וטובים וסוף האדם ללכת לעולם הבא ששם מקומו וטובתו, המשמעות של אם מישהו היה לידו או לו בעת הפטירה היא מאוד קלושה, אין בזה משהו מאוד משמעותי, ובמותו ציוה לנו רק דבר אחד, שנבין שאף אחד לא נשאר כאן לעולם, ומה שצריך זה רק לתפוס ולנצל כל רגע למצוות ומעשים טובים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אם את חושבת שלראות בן אדם מת זה מחזה סימפטי, את טועה.
    אולי בורא עולם רצה לחסוך מכם את זה.
    ולסבא שלך זה לא אכפת, כנראה שהוא במקום טוב עכשיו ונהנה מזיו השכינה וזה מה שמעניין אותו, זה, ושתמשיכי ללכת בדרך ה'.