נקיון חמץ בסיסי בבית

שאלה:

השנה משום חולשת אשתי אני צריך לקיים מצות ביעור חמץ רק הלכה למעשה (בלי ענינים)
מה עלי להקפיד בביתי שילדים לא יסתובבו שמה משך כל החג?

רק לבער ולבדוק בליל י"ג שאין כזית חמץ מחובר? או האם מצטרף כל החמץ בכל הבית?

החדרים שאנו מוכר האם אפשר להשאיר כמות שהוא ממש בלי כל ניקיון? האם צריך מכירת י"ג?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ראשית בדיקת חמץ בליל י"ד ולא בליל י"ג.

חדרים שאתה מעוניין שלא לבודקם ולנקותם תמכור במכירת י"ג ויש לסגור ולא להכנס אליהם עד אחרי החג.

חדרים שאתם גרים בהם יש לנקות, כל מקום שמכניסים שם חמץ טעון בדיקה, פירורים דקים על הריצפה ובמקומות שהם מטונפים לא עוברים עליהם, במקומות שאינם מטונפים יש לחשוש לסוברים שכל מה שבבית מצטרף לכזית, בדרך כלל זה מצוי רק במטבח אותו בלאו הכי יש לנקות היטב, מחמת החשש שמא יכנס חמץ למאכלי הפסח. אבל כדי לנקותו מחמץ בלבד זו לא עבודה מאוד קשה. את התנור אתה מן הסתם לא מכשיר לפסח. את הארונות כלים שלא מכניסים שם אוכל אף פעם, מספיק לבדוק, ואת ארונות האוכל והמקרר תנקה היטב.

בהצלחה רבה ורפואה שלמה.