ייחוד שני שומרים בלילה

נקלעתי למציאות כזו- בבית אחד נמצאים: אני, סבתי (חריפה וצלולה), דודתי (בתה של הסבתא הנ"ל), ושני ילדיה של דודתי (אחד בן שלש ואחת בת שנה וחצי), בעלה של דודתי לא בעיר ולא אמור להגיע לעיר. השאלה היא מה הדין ביום, מה הדין בלילה, מה הדין כשסבתי ישנה. במידה ויש איסור ייחוד בכהאי גוונא, מה ניתן לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

כפי שציינת בשאלתך, ביום אין בעיה בגלל שהסבתא נמצאת וביום די בשומר אחד, אבל בלילה צריך שני שומרים וילד קטן כל כך אינו נחשב שומר ויש כאן בעיה. אינני יודע כיצד ניתן לפתור את הבעיה.