ייחוד – עובד סוציאלי

שאלה:

שלום,
אני עובד סוציאלי ובסגרת עבודתי אני נצרך לבקר בבתים של מטופלים (רובם קשישים), פעמים רבות המטופלת נועלת את דלת ביתה לאחר שאני נכנס, האם יש בכך בעיה? ואם כן במקרים מסויימים המצב רגיש ואם לא אתן למטופלת את ההרגשה שאני עושה מה שהיא מבקשת היא לא תשתף פעולה.

( אם זה משנה, אני נוהג כמנהג הספרדים)

תודה וישר כוח.

תשובה:

אם אין מישהו שאמור להכנס כמו מטפל/ת ולהפתיע או שכן וכדומה, זו בהחלט בעיה, אלא אם במקרה גרים בקומה ראשונה והחלון פתוח ואנשים מבחוץ רואים היטב בתוך החדר – נדיר… לדעתי בתיאום ציפיות מראש והסברת הבעיה ניתן לפתור את הקושי. או שלכתחילה תיקח על עצמך את הטיפול בגברים בלבד. אגב גם אם אינה נועלת אם אף אחד לא אמור לבוא ואף אחד לא יכנס בלי רשות, זה עדיין בעיה.