רשתות של תנור בשרי וחלבי שהתבלבלו / ניקיון שיש לפסח

שלום רב. יש לנו תנור 2 תאים אחד מעל השני ,אחד בשרי השני חלבי ,ניקינו אותו לפסח והוצאנו את הרשתות והתבניות של שניהם והתבלבלו לנו הרשתות ואנו לא יודעים מה הבשרי ומה החלבי (הם זהות לגמרי)מה ניתן לעשות איתם? 2)והאם מספיק לנקות את השיש לפסח עם סקוט'צ מים וסבון ואז לעטוף אותו עם נייר כסף ?(בלי להכשיר עם מים רותחים מהקומקום) תודה רבה!חג שמייח(:

תשובה:

1. חשוב מאוד לסמן תבניות ורשתות! מצמידים להם עיגול של מחזיק מפתחות וכך יודעים. עתה שזה לא נעשה, כיון שהיתרא בלע, כלומר רק בשר או רק חלב, מספיק ליבון קל, מנקים היטב אותם ואת התנור ולא 24 שעות ללא שימוש מכניסים לתנור הריק על חומו המירבי לארבעים דקות, ואחר כך קובעים מה בשרי ומה חלבי ומסמנים של מין אחד כנ"ל.

2. בעקרון זה מספיק, אבל נהגו גם לעשות לו מעין הגעלה של כבולעו כך פולטו, מייבשים אותו היטב ומערים עליו מים רותחים מהקומקום על כל פינה, כמובן לאחר 24 שעות שלא היה עליו מאכל חם.