מניינים בימים אלו

שאלה:

כידוע .. מרן שר התורה הוציא פס"ד חריף וחמור היום שעד שיעבור זעם אסור להתפלל במניינים אפילו בחצר מתחת לכיפת השמיים….
נאמר לי ע"י חבר "ירושלמי" שפסק דין שלו התייחס לעיר ב"ב בלבד
מכיוון שבדיני נפשות עסקינן..היה רצוי לקבל הבהרה מבית הוראה בעניין
בברכת כט"ס ושל נדע צרה צוקה ומחלה בקרבנו

תשובה:

שלום וברכה אתה בודאי לא מצפה מאיתנו לשמש לפה למרן הגר"ח קנייבסקי, אינני יודע בענין זה יותר ממך. להשקפתי יש לנהוג לפי הנחיות משרד הבריאות בקפדנות, ודי בכך. לפי ההנחיות אם אני מבין נכון, אנשים שאינם בקבוצת סיכון, מורשים לצאת להתפלל במרחב הפתוח עשרה איש בלבד המרוחקים זה מזה 2 מטרים. ברכה והצלחה