שחרית לפני הנץ או בעבודה?

שאלה:

שלום לכם

אדם שצריך לצאת לעבודה (עבודתו חיונית גם בימים אלה), וההסעה לעבודה היא בשעה 6:20 ולכן לגבי שחרית יש באפשרותו כמה דרכים:
1- או להתפלל בבית בשעה 5:45 בערך , שזה בעצם לפני הנץ.
2- להתפלל בנץ ממש בהסעה, שזה אומר שתפילת י"ח לא בעמידה אלא בישיבה. אבל יש אפשרות להתפלל בהסעה בצורה נורמלית סה"כ.
3- להתפלל בעבודה כשמגיעים באזור שעה 7:00 ביחיד. אלא ששם זה מצריך לומר למעסיק שמתעכב קצת כמה דקות בשביל תפילה.

יש בנושא זה גם את האלמנט שאסור לצאת לדרך מהבית קודם תפילה, מה עושים לגבי זה.

מה עדיף?

תודה

תשובה:

שלום וברכה בלי ספק האפשרות השלישת היא הטובה ביותר. מתפללים בעבודה כמו שצריך בלי להלחץ מהמעביד. שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כיון שזה לצורך התפילה – מותר. כמובן ברכות השחר אתה אומר בבית ומסתמך בזה על הרמ"א בסי' פט שהקל לצאת לדרך אחר ברכות השחר.