הכשרת תנור

למה הרב עובדיה מצריך בהכשרת תנור לחכות 24 שעות וגם לחמם את התנור על חום גבוה לכאורה די בלחמם על חום גבוה ודי? תודה רבה

תשובה:

ככל שמדובר לענין אפיית פרווה אחרי בשרי כדי לאוכלו עם חלבי, אכן למנהג הספרדים ובפרט לדעת הגר"ע יוסף העיקר הוא הנקיון היסודי של התנור, ולא צריך המתנה של 24 שעות, אבל כאשר רוצים לאפות חלב אחרי בשר, כאן  כבר יש להמתין 24 שעות אפילו לספרדים שמא הליבון הקל הזה אינו מספק.