גניבת דעת

שאלה:

בס"ד. יש רב שאמר לתלמידים שלו שהוא שמר את הברית ולא עשה את המעשה הידוע במזיד כך וכך שנים בהיותו רווק טרם זכה להתחתן. נישאלת השאלה אם הרב לא עומד באמת מאחורי דיבוריו אלו אל מול תלמידיו האם זה גניבת דעתם? התלמידים מתבססים על העובדה שאין אדם ניצול מהרהורי עבירה, וכל עוד אדם שלא נשוי כל ימיו הרהורי עבירה.
האם זה סוג של שקר? במידה והרב לא באמת טלית שכולה תכלת היא זה חטא בינו לבין הקדוש ברוך הוא.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה אין כאן גניבת דעת, כי אין בזה כל משמעות לגביהם, אלא שלדעתי יש בזה בעיה אחרת, מרבותינו קיבלנו שלא מדברים על זה עם תלמידים ברבים, אם יש קושי לאדם מסויים והוא צריך דרך תשובה מדברים איתו מה שהוא צריך, כל דיבור כזה ברבים הוא ניבול פה, הוא גורם להרהורי עבירה, לא עוסקים ברפש, מלמדים תורה ורק כך אנשים מתרוממים ומתקדשים. אני מודע לזה שיש דרכים אחרות, אני מציג את המקובל בעולם הישיבות מדור דור. וזה נכון לא רק לגבי הרב גם לגבי התלמידים, הדרך להנצל מהרהורי עבירה הוא לא לעסוק בזה כל הזמן… שומרים על העיניים באופן נורמלי ושוקעים בלימוד וזו הסגולה לכל הדברים הטובים.