גרושה בתולה לענין שבע ברכות

שלום
רציתי לשאול לעניין שבע ברכות בין בני זוג שמתחתנים, הבחור גרוש והבחורה התגרשה לאחר כמה חדשים מחתונתה, ועדיין בתולה לגמרי. מעוניין לדעת מה הדין גם לפי פסקי הרב יצחק יוסף.
תודה רבה לכם

תשובה:

שלום רב,

כתב הב"ח בסי' סד "אבל אלמנה שלא נבעלה דין בתולה יש לה לענין שמחה וכ"כ הרמב"ם פ"י דאישות בעולה מיהו לענין ברכה כל שהיא אלמנה אף על פי שלא נבעלה דין אלמנה יש לה דאינו שמח כ"כ כשכבר נשאת וכן נראה מדברי הרמב"ם בפ"ב דברכות (ה"ט) מדלא הזכיר לשם בעולה כי אם אלמנה בסתם והכי משמע מלשון רבינו סוף סימן ס"ב". וכך גם בשיורי ברכה סי' סב סק"ג. ובעצי ארזים שם. אולם בהפלאה בתחילת מסכת כתובות רצה לומר שמאחר שהיא בתולה יש לה שבע ברכות. כלומר, לכל הפחות ספק יש בנידון זה. דעת הרב יצחק יוסף בסוגיה זו אני לא מכיר