יעוץ בלימוד דיינות

שאלה לרבני בית ההוראה
אני למדתי בכולל חושן משפט כ9 שנים, וב"ה למדנו הרבה הרבה נושאים, מה שנוגע בעיקר למעשה
עכשיו רוצים בכולל להתחיל אבן העזר ללמוד עיקרי הדינים.
השאלה שלי היא, אני אוהב לסיים את הדברים, ואני לומד לבד ועושה ספרים, השאלה היא האם לגמור חושן משפט כגון הלכות הלואה טוען ונטען אף הסימנים שאינן נוגעים כל כך להלכה, או ללמוד עם כולם אבן העזר הסימנים הנוגעים למעשה כמו שעשינו בחושן משפט. יש לציין שאני מאד עצמאי וחושבני שאני יכול להצליח אף אם אני לומד ללא מסגרת. השאלה מה עדיף מסדר קדימה, האם ללמוד עיקרי הדינים של אבן העזר ואח"כ לסיים חו"מ או לגמור חו"מ, ואח"כ ללמוד כל אבה"ז
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

הלכות הלוואה וטוען ונטען הנם חלקים חשובים והכרחיים בחושן משפט, אבל לא בהכרח קשור להמשך חלק ב וחלק ג שלמדת, ולכן אין חובה ללמוד לסיים עכשיו, ויש אפשרות להתחיל אבן העזר ולסיים חו"מ אח"כ. ולכן מאחר ואתה לומד בכולל עם חבורה, ותמיד לימוד בחבורה הוא טוב יותר, לכן עדיף ללמוד אבן העזר, ואח"כ להשלים את החסר.

בפרט שהלכות הלוואה הנם קשים יותר מהחלקים שלמדת, וגם לא מעשי בפרטיקה, ויתכן ולא תצליח ללמוד לבד. לכן עדיף שתמשיך עם החבורה. ואח"כ תשלים את החסר. או שתקבע שעה ביום ללמוד את החסר בחו"מ.

אשריך!! ותזכה לעלות עוד במעלות התורה.