משלוח מנות – השיעור

שלום. רצינו לשאול: ראינו שהפוסקים כותבים לתת לכתחילה במשלוח מנות כדי שיעור סעודה היינו 162 גרם. האם כל מנה 162? או יחד?

תשובה:

שלום וברכה

הנקודה העיקרית בשיעור משלוח מנות, שתהיה זו מנה חשובה לכבד בה אדם, ראה ערוך השלחן סי' תרצה סעי' טו, כך שהנושא אינו כל כך הגודל כמו חשיבות המוצרים. ויש שהחמירו שצריך להיות לפי חשיבות המקבל והנותן, שאם אחד מהם עשיר צריך מנה חשובה יותר, ראה ביאור הלכה, וראה שם שהעיקר שלא כשיטה זו אבל נכון להזהר בזה לכתחילה.

שבוע טוב.