צדקה

שאלה:

שאלה: רב בית הכנסת שהמתפללים או אחרים נותנים לו מדי פעם כסף ואומרים לו שייתן ללומדי תורה הזקוקים ושאלתו בפיו היות שהוא בעצמו לומד בכולל (ראש כולל) ויש לו הוצאות גדולות ושואל אם מותר לו לקחת את הכסף לעצמו כי הוא מתבייש להגיד להם שהוא רוצה, ולא נראה שעושים כן כדי לא לביישו, כי כשרוצים לתת לו אישי אומרים לו, אשמח לתשובה עם מקורות.

תשובה:

שלום וברכה,

אני חושב שחלק הוא ודאי יכול לקחת לעצמו אם הוא אכן נזקק, אבל לא הכל. לכך ודאי אין כוונתם.

שיהיה תמיד רק שפע!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אנחנו הרי מדברים על דבר שקורה מפעם לפעם ולא בנתינה חד פעמית, ממילא כשהוא מאוד זקוק יקח, ובפעמים אחרות לא יקח, הכל לפי הרגשתו, אין בזה כללים.