מינוי ופסילה של אפוטרופוס

שאלה:

בקר טוב. אדם שחוסה במוסד פסיכיאטרי ובית המשפט מינו את אחיו(אין לו קרובים אחרים) ואשתו(גיסתו) כאפוטרופוסים לנהל את רכושו ועינייניו הכספיים וצרכיו הרפואיים. כפי שבד"כ ההעדפה היא למנות בני משפחה קרובים אך לאחרונה האח ואשתו שהיא גיסתו של החוסה נמצאים בתהליך גירושים ,האם לאחר הגירושים האשה יכולה להמשיך כאפוטרופוס או קיימת עילה לבקש לפסול את מינוה מחשש לניגוד עיניינים או שתמלא את תפקידה בנאמנות מוחלטת והאם ההלכה והחוק אינם שווים בזה? בברכה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

הליך הגירושין לא אמור להיות עילה להפסיד את הנכסים של החוסה, ולכן אין זו סיבה להוציא אותה מהאפוטרופסות. אם תהיה הוכחות שמזלזלת בנכסיו של החוסה אז תהיה עילה להוציא אותה.

בהצלחה.