בית מזוזה מתאים

שאלה:

שלום רציתי לשאול קניתי בית מזוזה מפלסטיק שקוף האות שין בבית מזוזה נמחקה האם זה חשוב או רק מה שחשוב זה הקלף מזוזה עצמו? ועוד שאלה האם הבית מזוזה הפלסטיק הזה הוא טוב לכניסה של הבית מפני גשם או רק לחדרים כי אני גרה בקרקע והדלת היא לחצר והאם שקוף זה לא טוב כי שמעתי שבגלל שעושים דברים אינטימיים בבית זה לא טוב שבית המזוזה תהיה שקופה. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל משמעות לאות ש' שיש על בית המזוזה, מה שחשוב הוא המזוזה עצמה. כאשר הכניסה חשופה לגשם יש להקפיד על בית מזוזה אטום שפתח ההכנסה שלו הוא מלמטה עם הברגה אטומה כדי שלא יכנס מים, וכאשר יש חשיפה לשמש רצוי מאוד בית מזוזה עץ שגם הוא אטום כנ"ל. את המזוזה עצמה יש לעטוף היטב בניילון מרשרש לפני הכנסה לבית המזוזה.

בחדר השינה אכן כדאי שלא יהיה בית המזוזה שקוף משום שמתלבשים שם, בזמן קיום יחסים בכל מקרה יש לכסותה או אם בסגירת הדלת היא מחוצה לו, יש לסגור את הדלת.