מצוקה אישית – ייעוץ

שאלה:

שלום, פירסמתי לפני מספר ימים את סיפורי בשאלה הזו: http://din.org.il/2019/12/24/מצוקה-אישית-אמונה-בה/ בהמשך למצבי, האם ישנן תפילות או פרקי תהילים שיועילו למצבי? אני משתדל להניח תפילין מדי בוקר ולמרות שאין לי טלית אני לובש לעתים ציצית קטן, קורא את התיקון הכללי וקורא בפרקי תהילים נוספים, את פיטום הקטורת, אומר את התפילה להמתקת דינים ומתפלל על בריאות, פרנסה וזוגיות לפי התפילות שנמצאות באתרים שונים.

תשובה:

שלום וברכה

הסגולה האמיתית היא שהתפילין לא יהיו רק השתדלות אלא החלטה גמורה שלא מפספסים תפילין ויהי מה! זה צינור הקשר שלנו עם בורא עולם. בגמרא אמרו שכשם שעם ישראל מניחים תפילין בהם כתוב שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד, כך גם לבורא עולם יש כביכול תפילין, שם כתוב מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ. דומה הדבר לחתן וכלה שכל אחד נושא בארנקו את תמונת בן הזוג. זו האהבה בין עם ישראל לה'! ולאט לאט מתקדמים עוד, שבת כשרות, הדרך סלולה לאבינו שבשמים.

בעזרת ה' תראה ישועות.