יעוץ בזוגיות

שאלה:

שלום .. אני מבקשת יעוץ בתחום זוגי אני בת 22 הייתי במערכת יחסים עם מישהו במשך שנה ובאמת נוצרה אהבה ללא תנאי , אך הדבר נגמר בצער כיוון שהוא לא היה במערכות יחסים מלבדי ובגד , לאחר תקופה הכרתי מישהו ואנחנו יוצאים כבר חודשיים .. ובן הזוג לשעבר חזר לחיי ומבקש הזדמנות נוספת אני רואה שאכן חל בו שינוי והוא באמת מתכוון לשנות את התנהגותו ואף להתחתן בשנה הקרובה .. נוצרה התבלטות נורא קשה , אני מאוד אוהבת את בן זוגי לשעבר לצערי ולא מצליחה להרפות ממנו אפילו שהמשכתי הלאה והכרתי מישהו אחר שמאוד אוהב אותי ואני יודעת שיעשה אותי מאוד מאושרת ויהיה נאמן לי כל חיי .. אך עדיין אהבה חזקה כלפי הבן זוג הקודם שלמרות השינוי שלו קיים בי פחד וידיעה שזה לא ישתנה אני כרגע בצומת דרכים ולא יודעת לאיזה כיוון ללכת .. בחיים לא חשבתי שניתן לאהוב שני אנשים .

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי את לגמרי לא מסתכלת על העיקר, וחבל… ההסתכלות שלך באמת מתאימה לנערה בת 22 שעוד לא היתה נשואה.. אבל מי שהיה נשוי יודע שאת עוסקת בטפל… כאשר באים לשאלה עם מי להקים בית בישראל, ומי יהיה בן הזוג לעתיד, אהבה שטחית ויצרית וכו' היא ממש לא הענין! יש לבדוק היטב מה הנהגותיו, אם הוא בעל מידות טובות, נדיב נעים עומד במצבי לחץ חכם וכו', מה השקפותיו, האם יהיה טוב לחיות איתו? בענין הזה אין שני אנשים שוים! אחת הרעות החולות של העולם המערבי היום, שהגישה לזוגיות מתחילה בנהנתנות שאין מאחוריה הרבה, יצריות והסתכלות חיצונית שגוררת אנשים למערכות יחסים בצורה לא מושכלת, ואחר כך נישאים ויש הרבה פעמים מפח נפש, במשך הזמן גם היצריות הזו מתפוגגת ונוצר שיעמום, ומכאן אחוזי גירושין מטורפים של לפעמים 60% מכלל הזוגות הנישאים! אלו לא חיי נישואין! לכן, עשי חושבים עם עצמך בענין הזה בצורה בוגרת ומעמיקה. אהבה אמיתית באה מהשקעה משותפת בחיי הנישואין, מנתינה ועוד נתינה, הבנין המשותף מאחד ומגבש ומאהיב, ומה שיש לראות לפני הנישואין זה האם האיש הזה הוא הראוי לי בתכונותיו מידותיו אופיו והשקפותיו להתאחד עמו באיחוד הגמור הזה. אדם שבוגד וחוזר ומתחרט, איזה בן אדם הוא בכלל?

כמו כן, צריך לדעת שעזרה משמים מקבלים אם שומרים על טהרה וקדושה, לא מקיימים יחסים מחוץ למסגרת נישואין וכו'.

ברכה והצלחה והחלטות טובות.