זבד הבת – האב מתבייש לעלות לתורה

שאלה:

שלום, בעלי מתבייש לעלות לתורה ורציתי לשאול מה הגבר אומר כשעולה לתורה בשבת בזבד הבת כדי להכין אותו לזה… אנחנו ספרדים אם זה משנה.

תשובה:

שלום וברכה

הברכות של העלייה לתורה הרגילות הן אלו שאומרים גם בעלייה לתורה לכבוד הבת. ניתן למצוא אותן בכל סידור בתפילת שחרית. לאחר מכן הגבאי עושה מי שבירך ורק ישאל אותו מה השמות שלך ושל הבת. אבל אל תלחצי אותו, אם לא נוח לו, אין בכך חיוב.

מזל טוב ורוב נחת ושמחה.