הוספת בקשות בתוך ברכות שמונה עשרה

שאלה:

שלום הרב, כשמתפללים שמונה עשרה אז באמצע הברכות אפשר לבקש בקשות אישיות. בברכת התשובה אני נוהג לבקש חזרה בתשובה על מספר גדול של אנשים. האם זה בסדר? האם אני יכול כל הזמן להתפלל עליהם או פעם בכמה ימים צריך להפסיק ולומר את הברכה כמו שהיא מתוקנת על ידי חז"ל? כמו כן השאלה לגבי רפאנו. בברכה, אלון

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' קכג מבואר, שיותר מומלץ להתפלל בקשות אישיות בסוף התפילה לפני יהיו לרצון, וטעמו שם, כדי שלא יפסיד מחמת אריכות הדברים את אמירת הקדושה, לטעמי זה מומלץ מעוד סיבה, אפשר לפעמים לשגות לבקש דברים שלא מענין הברכה, ובכלל, נוסח התפילה הוא דבר כל כך מקודש, עם כל כך הרבה סודות הגנוזים בו, וכל קהילה שמרה מנהגיה בזה באדיקות, לכן לשנות ולהוסיף אותי זה מרתיע מאוד. אני מוסיף את כל הבקשות לפני יהיו לרצון שלפני עושה שלום.

שיתקבלו כל התפילות לטובה ולברכה.

מקורות:

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום הרב, תודה על התשובה המפורטת,
    שמעתי שהגר"א אומר שעדיף לומר את הבקשות האישיות דווקא לפני היהיו לרצון הראשון כלומר אחרי סיום ברכת שים שלום – מכיוון שאחרי שאומרים את היהיו לרצון הראשון אז אני כבר 'מאחורי הדלת' והתפילה הסתיימה.
    האם אפשר לנהוג כך?