מריחת משחה

שאלה:

האם מותר למרוח משחה על הברית לצורך רפואה?

תשובה:

שלום וברכה

אם כוונתך לגבי יום חול כמובן אין בעיה, בשבת יש להמנע כמו כל משחה משום איסור ממרח.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לאחר שליחת השאלה קלטתי שהיא לא סוגננה כהלכה ועם הרבנים הסליחה.

    לא מדובר על תינוק לאחר עריכת הברית אלא על מבוגר שיש לו פצעים האם אין חשש חימום? או איך אפשר מבלי חשש?

    כמו"כ השאלה גם לגבי שבת איך ניתן לעשות זאת ללא חשש ממרח (צריך התמדה יום-יומית למשך תקופה מסויימת)

  2. ומה בקשר ל"תבקע כרסו ואל יעשה רשע וכו'" משמע שגם בפיקוח-נפש אסור להושיט יד! אז איך נתיר למרוח משחות?

    (שאלה למעשה ולא מתוך קינטור ח"ו – האם יש צורך להחמיר בנושא ויהא אשר יהא או שזה לא נפסק להלכה)